Farhana Ghazali » bersemangat nak bace updates mak cik raja... rajin2 la update ye MCR ..
Mak Cik Raja » Wan dan Notei, masalahnya blog ni rosak dah. Komen orang pun tak lepas. Mungkin nak pindah ke blog lain, tapi tu la. Sayang nak tinggal dangau ni uwaaa.
notie » wah bestnya rindu dah lama mak cik raja tak berkicau
Wan Amalyn » Makcik Raja... kita suka ja kalau makcik raja rajin tepek kisah Alang dengan Nuha ni :*
Mak Cik Raja » Wa'alaikum salam Spec, jemput makan.
spec » Assalamualaikum, spec macam terhidu aroma gulai ikan kering campur terung..
nawwir » Pink awatbtak balik nie hangpa tinggai bantaibusuk la kat sini, hishissss...
mak cik raja » SILA GUNA TAGBOARD DI BAWAH... jit dongga nak demolish tag ni dah....
pinkjambu » anim , jom guna tagBoard barUUUU. kat bawah je. sini kemetot. bawah tu panjang sket ..jom *heret tgn anim*
pinkjambu » anim, piNk tak balik, semalam tido atas DANGAU..ekekekekek
anim » hi pink paginya sampai. kat ofis ke? tu kasut ofis ke kasut ballet tu?
pinkjambu » hikhikhikkk..syoknya tQ spec. kasut? pinK nak pakai kasut ballet kaler Violet.waaaaa mesTi cunnyelah.wakakakaka
specwave » insya allah spec nak ikut kaksu melawat bendan dan alang.. anim ngan klena teman spec ya... pink.. kasut ungu sedondon dah ada lum? gown dah nak siap ni..
specwave » anim... timer kasih atas penerangan.. spec tak tau sangat.. rumah spec jauh dari keindahan bendang... johor tak ada sangat bendang ni.. KL jauh sekali...
pinkJambu » kaknOOR diri elok2 pinK nak ukur nih bape ukur lilit pinggang nih *tulis kat buku 555*
pinkJambu » anim betoi la tuh ..dok cangkung tgk anim yg dok wat penerangan dari atas VAN PENERANGAN RTM
pinkJambu » kaknOOR..bisik..maikel Ong time kalut2 ni mana dia mau dah jahit baju depa tuhhhhh *jeling anim, nawwir dan sap2 yg tarak baju ungu* lagi pulak kan dia dok potong kain kat CTnurhaliza
anim » kaksu, betul ke penerangan ringkas saya puan su? kalau tak, betulkan sket.
anim » spec, ringgi ni dari padi pulut muda gak tapi dia kehijauan sikit warna nya dan testure dia lembut sket compare to emping yg agak keras.
anim » spec, roughlylah yg anim tahu pasal emping. emping tu padi pulut muda yg di tuai dan di tumbuk. ada satu lagi jenis emping di panggil ringgi (tak tau le betul ke tak ejaan ni).
specwave » emping tu camana rupa dia kengkawan...kak noor spec nak ikut tangguk puyu and sepat
nawwir » Ok semua, nawwir minta diri dula .. hari dah petang nanti dapur kat rumah tu tak berasap pula... jumpa lagi esok... lepas sembahyg sudah nawwir lepak sini
nawwir » ada juga gambar lain seperti di Thailand, kat kedah pun ada tapi tak tau belah mana
diya » ha??? ya ka? kat sri lanka ke kak? adeh...jauhnya dia import mai
nawwir » em, gambar kg tok senik ada lam web www.toksenik.com
nawwir » em, gambar tu kat sri lanka la... he...
diya » cantikkan.Teringin betoi nak main kat atas batas ban. Dok kat panchoq mana-mana ka
nawwir » em, gambar tu nawwir ambil dalam internet.. nanti nawwir tengok balik
Em » nawwir, gmbr ni kat mana? tok senik ka?
Em » pacah talor hati2 sikit mkn ubi rebus tu byk angin!
nawwir » anim cakap dgn michael ong jgn buat seksi2, patut2 jer...
diya » tq anim...jom pakat-pakat pakai kaler ungu.
anim » pacah talor, amik la semua ubi tu.... abiskan. anim nak gi kedai michael ong nak tgk apa jadi dgn baju ungu nawwir tu. diya, kalau anim nampak tudung ungu kat mana2 nanti anim belikan untuk diya ye
Kak Noor » Su, N3 untuk hari takda ka......
diya » eh..kak su pun dah datang...
kaksu » syifa... tahun depan kalau balik boleh pergi insya-Allah...
diya » hehehe..sedap tue ubi rebus. Lama x makan...ni yg buat chek nak balik ghumah lag
mak cik raja » kakPink balik dah nak dia pange pi jaga ania dan adi... depa dok kawan dengan tiqah, takut jangkit kutu ;p
pacah talor » anim mintak aku ubi tu taruk gula manyak2 ek, kalo dpt kencing manis pon msh ok lg.. aku cuma risau kalo kena kencing leher jek
diya » Kak Noor hantr sikit ubi rebus kat diya nie. Nk juga minum petang
diya » ok juga kak Noor.Nanti diya minta tlg jahitkan utk diya sekali
anim » nawwir, baju ungu tu kan masih ada kat michael ong lagi, belum siapla ....memang la cari x jumpa.
Kak Noor » Nawwir kak pink kan ada untuk disewa
pacah talor » Kak Noor mkn ubi rebus ngan gula merah *garu paler* mak cik raja gula merah tu gula apong ker
anim » pink mana? x abih2 lagi emboih api dapork ka? pi jerang ayark Kak Noor nak buat kopi tu.
pacah talor » pink apa ko sebut dangau ker dangai.. aku rindu nak mkn dangai panas2 tau
anim » *ulur ubi panas2 dlm bekas kat Kak Noor* jgn sira bnyk sgt gula tu nanti dpt kencing manis susah.
pacah talor » nyumnyumnyum emping ijau pinkjambu besy
nawwir » Baju warna ungu pun belum jumpa lagi nie... ferning*picit kepala*
Kak Noor » anim ubi rebus dah masak ka .... mai kak akak sikit nak sira gan gula merah utk minum ptg
nawwir » Ala... saranya saya yg dah tersalah faham emping & lemping nie... he.. he.. betul la... emping tu ala2 adik conflek sepupu dgn oat. sorry... lemping yang tebal... dibuat dari tepung letak kelapa
Kak Noor » Diya suruh Te'a adik Li'a jahit tudung UNGU berbiku macam Nuha.
anim » nuha tu tgh merajuk diya, tinggalkan je. kita gi dua orang. nanti anim tempah tiket.
diya » Lorr... emping ka yg dok cerita, diya dok paham td emping.adeh..tersasar pulak. Sedap jugak lemping tue...nyum nyum nyum...
diya » kesianla kat diya.diya pun nk juga.Kalau ikut alang pi hobart kan best. Boleh nyelam dgn alang. Jom ajak nuha pi sana skali
anim » diya, susahlah nak cari tudung ungu yg mcm tasya amik tu. nak pesan kat alang beli kat hobart buta la plak.
diya » makan emping goreng ka?sedap tu...waaaaaaaaa.. nk juga. Anim belikan diya satu tudung ungu ya.
anim » nawwir, anim tak reti goreng lemping tu...roti nan lagi la tak reti nanti hangit... biar pink gorenglah...denda pink sbb kotork kan selendang anim.
anim » ohhh talhah x jual minyak angin, tudung jual tak? anim nak beli color ungulah.. nak pakai masa gi pesta buku.
nawwir » anim yg nak cik raja suruh goreng tu bukannya conflek la... he... emping yg dimaksudkan tu.. macam org selatan kata lemping , sbb tu dia goreng letak kelapa... ala2 roti nan kampung... he..he...
Talhah » *duk bersila sblah kak pink* nah amik ni * uluq pisang goreng* makcik raja kopi x siap lagi ke ? hai anim salam kenal ek! Talhah x jual minyak angin lah ... *ulur psang kt anim*
anim » pink amik kain apa tu lap muka? tu selendang cek uwaaaa
pinkjambu » *lap muka ku yg dah berceloreng* dak, dak minyak angin Tok Awang Loceng anim. Makcik Raja..kalau nak emboih pun tala la ..belah lainnnn, abis baju kembang orang nihhhhh..ishh
anim » pink, minyak angin je ka dia jual jamu ada tak? minyak angin tu dari kampung tok senik ke?
anim » mak cik raja cuba tgk muka pink, hitam legam, awat pink emboih api dapoq lagu tu. tak betui....
mak cik raja » pink, kalau nak makan kopi kampung... pi la tolong goreng biji kopi tu dulu *bubuh sekilo biji kopi dalam belangan besi dan emboih kayu api tepi dapork*
pinkjambu » takpa anim, pompuan tudung kuning tu dia bukan jual apa2 pun. paling2 jual minyak angin ja, tak pun ubat resdung.tu ja. sian dia dok langut dari bawah tu.Mai Talhah , mai naik
pinkjambu » tu yang dok kena marah ngan Pak Aji Yatim tuu..dia suka berjalan..heheheh
anim » makcik raja, pompuan berkerudung kuning tu jual mende? hati2 makcik raja kang abis dia ayatnya kita. tak berani aih nak ajak naik ghumah.
pinkjambu » makcik raja, petang2 ni pi la balik, raut lidi kaaa..bancuh ayaq2 kopi kat kami kaaaa..pi laaaa
pinkjambu » anim, pinK tak basuh muka, pinK tamau bangun, pinK takut tempat duduk pinK org dudukkkkkk *hayun kaki dari atas dangau*
Talhah » wahhhh!!!! mak cik raja pn dh join kt tagboard ni??? *geler paler 14x* salam kenal2 ek mak cik raja... senang2 kim salam ngan Alang ek *wink*
pinkjambu » susu cap junjung Talhah*polok emping dreamland penuh mulut*
Talhah » boleh ya anim...oooo Talhah ingatkan blh mkn ngan nyior ngan gula je... rupa2 nye ngan susu pn leh mkn ....
mak cik raja » anim... talhah ni, si dia yang berkerudung kuning jagung... jangan bimbang *oghang pompuan ni... ajark naik ghumah kita*
anim » kaksu anim jawabkan boleh? talhah, boleh apa... emping jagung... corn flakeslah tu
Talhah » *bismillah....* sedap nya ubi ni kak pink.. akak blh ke mkn emping ngan susu???
anim » Pink ni basuh muka pun tak terus makan eeeii x senonoh
anim » a’alah sama cam arwah tok wan anim, dia suka sgt mkn ubi rebus panas2. anim belajar mkn ubi rebus ni dari arwah lah…
pinkjambu » baik makan ubi nih..ishhh syoknya makan atas dangau, kena angin..chewahhhh..syok betul *betulkan spek mata CD*
pinkjambu » *dok bersila setambun* mana dia ubi kayu rebus..pinK nak mkan nih *baca doa mkan* ameen. sungguh la Nawwir emping makcik raja tebai , macam tilam dreamland..hikhikhik
pinkjambu » ya Rabbiiiii...dah senget dah dangau nih, tadi elok jaaa..nawwir,kakNooR , anim..awat pakat naik ramai2..reban sat lagi 'kedebum' lepas ke tanah..ishhh. naik sorang2 laaa *tenyeh mata,br bgn tidoq*
Noor Suraya » anim, ubi kayu rebus panas-panas tu, makanan kesukaan tok wan Andriyana dalam Tanah Andriyana
anim » Kak Noor, anim amik sket ubi kayu belakang rumah kak Noor boleh tak? nak rebus lah… nak cicah gula dan nyok utk minum petang ni.
anim » Kak Noor, nanti dah dapat ikan puyu, bagi anim sekor nak bela.
anim » mak ai kuatnya! bunyi apa tu? laa pink berdengkur rupanya.... ishk2 kat dangau ni pun boleh tido *geleng paler*
nawwir » ya la... ikan sepat boleh buat pekasam utk makan tengahari esok
Kak Noor » pink & nawwir lepas tu kita tanguk ikan puyu,sepat dlm sawah alang tu selalunya dlam sawah ada kolam
nawwir » rasanya emping yang makcik raja buat nie tebal la... tak leh makan dgn susu kot... tak tau... cuba try tengok.
nawwir » betul tu ia banyak kat kampung acheh yan kan.. mungkin cara sebutan saya, saya panggil ia belinjau. Pinkjambu nak join bertengek sama atas dangau boleh tak..
pinkjambu » *slow2 jatuhkan badan* zzzzzzzz.. terlena atas dangau di tepi bendang
Kak Noor » Dari sejenis buah namany melinja bila dah jadi eming ada pahit2 sikit
pinkjambu » minum ayaq nyioq,makan emping,makan sagon.karas,cucuq peneram.bualu ikan mas..ishhhh.kenyangnyaaaa. 'erkkkk' sendawa kekenyangan.
pinkjambu » yeyeyey..pinK nak makan emping ngan susu jelah. *isi emping dlm mangkuk pas tu mkn atas dangau tepi bendang* pehhhh..besnyer, jom anim..kakNOOr jgn lupa bawak ayaq nyioq sama tau,pink dah belah dah.
nawwir » Kak noor , malinja tu belinjau ker?
Kak Noor » Makcik raja emping malinja pun sedap juga. Berteh tak ada ke........
nawwir » Petang nie ada n3 baru ker kak su. Email kak su dah dibalas.
nawwir » ok kak su, cucur jagung rasanya lagi sedap , dua2 beres.
Kak Noor » Boleh no problem.... teringat cerita Indo dukun lintah. Pink jadi tak sewa baju pada kak noor? Tapi takut tak ada size....
norb_ina » dah lama tak makan emping...lupa dah macamana rasanya...nak rasa sikit kak su..boleh tak?